lördag 29 september 2012

Ändrade planer

Det skulle ju bli Strömstad den här helgen. Jag och Andreas. Vi skulle åka båt till Kosteröarna och vi skulle fågelskåda och njuta av havet och naturen. Ta in på ett mysigt Bed&Breakfast, gå ut och äta på restaurang på kvällen.
Men vi är inga ungdomar längre. Krämporna satte in. Andreas har jätteont i nacken och var hos naprapat igår och ska dit igen på tisdag. Han är stel som en gammal gubbe. Och jag själv...ja, jag är inte bättre jag. Helt stel och stram i hela kroppen, i alla leder. Det brukar bli så när hösten och kylan kommer. Just nu är det värre än vanligt.
 
Så det fick bli hemmahelg! Vi kollar på oförskämda mängder avsnitt av gamla Dallas på dvd, eldar i kakelugnarna och dricker drinkar. Och jag har gjort tonfiskroulad. Det är nåt alla borde testa! Perfekt som kvällsmat en lite festligare kväll, eller som förrätt, eller som liten lunch kanske? Och så vansinnigt gott!



Tonfiskroulad
 
1½ dl vatten
1 dl grädde
50 g smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
3-4 ägg

Koka upp vatten, grädde och smör. Tillsätt mjölet. Rör tills smeten släpper från kastrullen. Låt svalna något. Rör i äggen ett i taget, rör kraftigt mellan varje. Bre ut i långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader ca 20 minuter.

Under tiden gör du röran: Blanda tonfisk (på burk, i vatten), kokt ägg, vispad grädde, hackad rödlök, majonnäs, räkor, dill, salt, peppar, citron. Blanda det torra först och ha i grädde och majonnäs sen, så har du koll på när det blir lite lagom "kladdigt".
När den däringa "botten" har svalnat, brer du på röran som på en rulltårta, sen rullar du bara ihop och skär upp i skivor. Jag brukar lägga två skivor på varje portion, och dekorera med färsk dill, citron och räkor!

2 kommentarer:

  1. jag har gjort den efter tips från dig, jättegott!
    Krya på er :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, bra, en fin recension :).
      Vi blir nog pigga snart igen!

      Radera