tisdag 2 juni 2015

Billigt, gott, nyttigt och lättlagat

Vad mer kan man kräva av en middagsrätt?

Allt det där stämmer in på den vegetariska linsgryta som jag gjorde idag. Man tager vad man haver helt enkelt - och jag hade gul lök, purjolök och morötter som jag hackade/slantade tillsammans med ett par vitlöksklyftor. Fräste i olja, medan jag hackade en gul och en röd paprika som jag sen tillförde.
Fräste en stund (inte så det får färg, bara så det blir glansigt och börjar mjukna). Och så på med grönsaksfond och två burkar krossade tomater. När det puttrat upp lite, hade jag i röda linser, saltade och pepprade och hade i sambal oelek och paprikapulver. På med locket, och låt puttra kanske 20 minuter. Smaka av!

Till det bjöds ugnsrostade, vitlöksdoftande färskpotatisar. Dem har jag berättat om förut, men helt kort: Skölj potatisen ren. Lägg i ugnsform. Smält en rejäl smörklick i en kastrull, pressa i ett par vitlöksklyftor, och häll sedan allt över potatisen. På med flingsalt, och så hade jag på färsk timjan också. In i ugnen, 250 grader i 20-30 minuter. Blir gudagott!!

Och så gjorde jag en myntasås. Turkisk yoghurt som jag hackade färsk mynta i (från egen odling! :)). Salt och peppar, klart!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar