onsdag 12 augusti 2015

Sambalkyckling med klyftpotatis

Sambalkyckling har jag skrivit om tidigare. Man skär kycklingfiléer i mindre bitar, lägger dem i en form. Smälter smör och blandar i nån tesked sambal oelek. Med den blandningen penslar man kycklingbitarna, saltar och pepprar, och så in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter (tills kycklingen är klar helt enkelt).

Idag gjorde jag klyftpotatis till. Vanliga färska potatisar (stora) skar jag i klyftor. Smälte smör och hällde över potatisen. På med flingsalt, paprikapulver och svartpeppar, och så röra om med händerna.
Och så hade jag på lite färska örter - kryddsalvia, citrontimjan samt oregano! Och så in i ugnen...
Fast jag gjorde tvärtom, kom jag på nu. Först potatisen i en stor långpanna, och när den har fått gå i ugnen ca 15 minuter så ställde jag in även kycklingformen (som är mindre än hälften av långpannan, så jag kunde ställa den i långpannan så fick potatisen nöja sig med utrymmet som blev kvar! :)). Då blir både potatis och kyckling klara samtidigt!

Jag gjorde en enkel kall sås till. Creme fraiche, lite sweetchilisås, och så salt.
Och så en sallad förstås!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar