måndag 30 januari 2017

Kycklingcrepes till middag

Jag älskar crepes!
Som tur är så finns det ju pannkakor som man kan äta även om man inte vill ha i sig en massa mjöl och annat kolhydratigt.
Såhär gör jag: 


PANNKAKOR UTAN MJÖL (ca 12-15 st)

4 dl vispgrädde
2 dl kallt vatten
8-10 ägg
1½-2 msk fiberhusk
lite salt

Vispa ihop grädde och vatten. Vispa i fiberhusk, och sedan äggen och saltet.
Stek i smör. 


Fyllningen till mina kycklingcrepes gjorde jag såhär: 

FYLLNING TILL KYCKLINGCREPES

4 kycklingfiléer
2 rödlökar
1 röd paprika
ca 3 tsk sambal oelek
2 dl creme fraiche
salt, svartpeppar, vitpeppar samt en gnutta vitlökspulver

Gratinering:
Riven ost (jag tog även lite strimlad mozzarella)



Hacka rödlök och paprika ganska fint. Strimla kycklingen. Stek på i en gryta i en klick smör. Låt steka tills vätskan kokat bort. Sen saltar och pepprar du, har i sambal oelek och creme fraiche, och sen smakar man av med vitlökspulver och ev. mer salt och peppar.

Låt fyllningen och pannkakorna svalna lite så blir det enklare att göra crepesen.

Lägg ut en pannkaka på en skärbräda. Lägg en sträng med fyllning på och rulla ihop och lägg med skarven neråt i en smord form.

Strö ost över, och gratinera i 225 grader tills osten fått fin färg. 





Gott med en fräsch sallad till! Jag hade i sallad, gurka, gul paprika, champinjoner och så vattenmelon. Vattenmelonen satt som en smäck, eftersom crepesen var lite starka.

Och såklart går crepes att göra med vanlig pannkakssmet också :).





2 kommentarer:

  1. Hej
    Såg ett recept på biffar som var gjorda på halloumi och champinjoner på fb idag.
    Jag hittar inte det receptet igen.
    Så min fråga är om det var du som hade lagt ut det receptet?

    Mvh Lena

    SvaraRadera
  2. Nej tyvärr! Det var nog inte jag. Hoppas att du hittar receptet, det lät gott :)

    SvaraRadera